Taksäkerhet

Säkerheten på taket är väldigt viktig både för de som ska arbeta på taket och för de som går nedanför taket. Taksäkerhet är reglerad i lagen och det är fastighetsägaren eller styrelsen i bostadsrättsföreningen som är ansvarig för att reglerna följs. Läs mer här om vem som är ansvarig för säkerheten.


Till taksäkerheten hör att ha rätt hjälpmedel monterade på taket, bl a snörasskydd, takbrygga, takluckor, takstege samt takräcke. Som ansvarig för säkerheten bör man regelbundet se över att man kan låta t ex sotare, snöskottare och reparatörer röra sig säkert på taket och utföra sitt jobb under säkra förhållanden. Taksäkerheten är viktig för hela byggnadens säkerhet. Vi jobbar med marknadens bästa leverantörer och våra montörer gör ett utomordentligt noggrant jobb.

Isras från taket

Under vintertid kan man förhindra den fara som istappar kan orsaka. Genom att montera värmekablar som både är fukt- och temperaturstyrda och förhållandevis billiga i drift, så skapas inga istappar som kan falla ner och göra skada. Det är bara ett av våra tips till ett säkrare tak på vintern, när is och snö kan falla från taket ner på gatan.

Hör av er till oss så kan vi hjälpa er med rätt lösning för era behov när det gäller taksäkerhet. Lättast är att använda kontaktformuläret till höger för att skicka er förfrågan, så svarar vi så fort vi kan.

Kontakta oss

Tel: 018-10 10 10
info@andersproduktion.se

  • De uppgifter du lämnar till Anders Produktion, när du till exempel fyller i detta kontaktformulär, behöver vi för att kunna genomföra och administrera ditt eller dina önskemål. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.