Byte av putsfasad

När en putsfasad varit med tillräckligt länge, är det dags att knacka ner den. Om sprickbildningarna och s.k ”bomputs” uppstår på stora ytor gör man bäst i att knacka ner hela putsytan och bygga upp en ny puts från grunden.

Den nya putsen bygger man i flera lager upp till önskad tjocklek. Avslutningsvis lägger man sedan en slätputs, stänkputs, ädelputs eller en grövre spritputs, beroende på vilken struktur som önskas på fasaden.

Sista lagret är ofta infärgat eller färgar man putsen när den har torkat och karbonatiserat. Man bör ofta byta fönsterbleck i samma veva så att de har en rätt putskant att bygga mot och på så vis förhindra fuktinträngning.

Det kan ofta löna sig att göra en tilläggsisolering vilket innebär att man monterar en putsbärande stenullsskiva på 5-10 cm innan man monterar putsnätet. Tjockleken på tilläggsisoleringen avgörs dels av behovet av isolering, dels av utrymme vid takfot och även hur djupa smygarna blir vid fönstren.

Hör av er till oss om ni är osäkra på vilken typ av behandling er fasad behöver.

Kontakta oss

Tel: 018-10 10 10
info@andersproduktion.se

  • De uppgifter du lämnar till Anders Produktion, när du till exempel fyller i detta kontaktformulär, behöver vi för att kunna genomföra och administrera ditt eller dina önskemål. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.