Takbyte för BRF Vårbrodden i Fyrislund, Uppsala

feb 21, 2022

Byte av tak

Vi fick uppdraget att byta tak på Brf Vårbrodden. Där är 8 bostäder i en länga och taket var gammalt och behövde bytas ut. Vi valde att använda takfotsställning, så vi slapp stänga in alla boende. De fick en bra möjlighet att använda sin tomt och bostad utan att störas.

Vi rev pannorna och läkten och lade ny papp, Icopal Flexilight Pro. Den är svensktillverkad, den bästa på marknaden och har 30 års garanti. Den är dubbelklistrad i skarvarna, omlott om 10 cm. Det är ett bra tätskikt, vilket är viktigt. Pannorna är bra men pappen är viktig för att det ska hålla tätt under många år framöver.

Efter detta satte vi ströläkt och bärläkt på fastigheten, innan plåtslagarna kom och gjorde nya plåtar och beslag runt skorstenarna samt runt vindskivor, avluftningar och avloppsavluftningar. Vi lade på nya takpannor, Bender Palema. Det är en bra panna i klassisk röd tegelfärg. Pannorna är även behandlade med en speciell yta som är fuktavstötande och gör det svårare för framtida mossa och alger att fastna. När taket var färdigt och de sista plåtarna på plats gjordes en besiktning.

Vi har nu ett tak som håller i många, många år framöver och föreningen var nöjda med vårt arbete. Det gick så smidigt från start till mål. Vi plockade ner takfotsställningen och nu är projektet färdigt. Nu lyser det om taket.

Detta är en väldigt fin modell på hur ett nyrenoverat tak ska se ut här i Uppsala i Fyrislund.

Anders Produktion Logo

Kontakta oss

Tel: 018-10 10 10
info@andersproduktion.se

  • Hidden
  • Hidden
  • De uppgifter du lämnar till Anders Produktion, när du till exempel fyller i detta kontaktformulär, behöver vi för att kunna genomföra och administrera ditt eller dina önskemål. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.