Takbyte för BRF Cellisten i Gottsunda, Uppsala

feb 16, 2022

Byte av tak

Brf Cellisten är en väldigt stor förening i Gottsunda, Uppsala. Den har många hushåll, blandat radhus, punkthus och höghus. Vi fick uppdraget att byta tak med hjälp av styrelsen och Bjerking, som var upphandlare i frågan vid denna takrenovering. Föreningen hade haft problem med 2–3 hantverkare, en firma som gått i konkurs och någon som bara försvann. De var väldigt oroliga och misstänksamma när vårt arbete skulle påbörjas, då de hade blivit lurade tidigare.

Vi tog tag i detta ordentligt, med att renovera taken och lägga ny råspont, ny papp, nya pannor på samtliga tak. Vi bytte även vindskivor, hängrännor och stuprör. Det tog lång tid på grund av att det är många hus och vi byggde upp ställning som skulle förflyttas vartefter vi arbetade. Arbetet flöt på bra och vi hade god kontakt med styrelsen och Bjerking. De hade ordnat en plats, en vaktmästarlokal, där vi kunde sitta och fika samt en arbetarbod som vi också kunde använda.

Utöver att byta alla pannor, gjorde vi mycket plåtarbete på föreningen. Vi monterade plåtar vid alla skorstenar, vindskiveplåtar och väggskiveplåtar som klättrar upp på väggen i de fall grannfastigheten är högre. Vi utförde även byte av vindskivor och lade på nya pannor av kvalitet Benders Palema, svart panna, vilket gjorde ett stort lyft och taken blev vackra. Taken håller väta och pannorna har även en beläggning som skyddar ganska bra mot eventuell framtida påväxt och smuts. Det fastnar inte lika lätt och därmed hålls de fräscha en längre tid och är vattenfrånstötande.

Lyftkran som lyfter upp material till medarebetare på taket för arbete med takbyte

Detta var ett jobb på ca 6.000 – 7.000 m² tak och det tog sin tid. Arbetet blev klart och vi hade löpande besiktning, som blev godkänd. Arbetet gjordes noggrant och väl av våra trevliga medarbetare som är Uppsalabor och i många år har arbetat på Anders Produktion. med syftet att hjälpa föreningar att vårda sina fastigheter.

Vi jobbar med väldigt många föreningar i Uppsala och våra områden är framför allt tak, fasad och fönster. 

Vi tackar för ett gott samarbete med Brf Cellisten och ser fram emot många nya projekt.

Anders Produktion Logo

Kontakta oss

Tel: 018-10 10 10
info@andersproduktion.se

  • Hidden
  • Hidden
  • De uppgifter du lämnar till Anders Produktion, när du till exempel fyller i detta kontaktformulär, behöver vi för att kunna genomföra och administrera ditt eller dina önskemål. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.