Byte av Entréportar för BRF Leoparden i Salabacke Uppsala

apr 14, 2021

Nya entrépartier

Efter att ha diskuterat lösningar för ekpartierna kom styrelsen för BRF Leoparden i Salabacke fram till att det var bäst att byta ut de gamla. Nya ekpartier beställdes från Dörr och Portbolaget i Vittaryd (bilaga 1). Dörrarna i hus 6 byttes först. De gamla demonterades och nya monterades.

Förutom lister och karmskruv som följde med leveransen har fogskum Sika boom Top-G (bilaga 2) som tätning mellan karm och vägg använts, samt Sikaflex AT Connection som fog (bilaga 3) och Sika AnchorFix-1 (bilaga 4) för fäste i väggen vid karmmontaget med karmskruv.

Nya dörrstängare monterades. Låscylindrar flyttades över och Låsservice i Mälardalen AB skötte om inkoppling av kodlås. När alla dörrar var monterade i hus 6 började jobbet med de stora partierna i hus 4, 8 och 10. De utfördes på samma sätt.

Rivning gamla fläktar

Ovanför alla stora entréer har fläktar suttit innanför en lådkonstruktion. Dessa lådor revs ner och fläktarna monterades bort. El och vatten till fläktarna var redan skrotat. Ny vägg byggdes mot yttervägg med reglar, isolering och gips. En fläktkanal drogs från ventilationsuttaget ovan dörren och in till en ventil i nya väggen.

Alla pinnbultar och gammal el skrotades så att bara en inkommande kabel för ström till entrén blev kvar. I de första dörrarna byggdes elen och ytterligare el till dörröppningen in i ett mindre skåp. Fortsättningsvis monterades bara en enkel eldosa över elen och övrigt skrotades. Plåtar monterades över de platser vattenkopplingarna finns.

Målning

Ytan som täckts av fläktlådan lagades i med Stocrete SM (bilaga 5) och bredspacklades sedan med Alcro grov (bilaga 6) och till slut Alcro lätthand (bilaga 7). Mellanslipning och slutslipning gjordes och sedan färdigmålades vägg och tak med Alcro Milltex 7 (bilaga 8). På väggarna med färgnr 0502 Y och i taket helvitt.

Övrigt

I hus 6 har en ventil i trapphuset satts igen på våning två, och en tallriksventil monterats på våning tre. Alla ytterdörrar har fått ett beslag monterat för att kunna ställa upp dörren kortare perioder.

Kontakta oss

Tel: 018-10 10 10
info@andersproduktion.se

  • Hidden
  • Hidden
  • De uppgifter du lämnar till Anders Produktion, när du till exempel fyller i detta kontaktformulär, behöver vi för att kunna genomföra och administrera ditt eller dina önskemål. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.